donderdag 31 januari 2013

Bankgok, rustdag 3 (29-01-2013)


Redelijk uitgeslapen, al zal dit voor de meeste mensen vreemd klinken als ik er bij vertel dat we om 7 uur wakker werden. Huub komt nog even bij ons liggen, ik rond het blogbericht van gisteren af en zo tegen half 9 dalen we af om te ontbijten. Ze hebben hier havermout op de kaart staan, gemaakt met kokosmelk. En dat lust ik wel, net als Huub die daar ook dol op is. Angelique houdt het op 2 pannenkoekjes met banaan.

Vandaag de laatste nacht in Shanti Lodge, kan het iedereen aanraden. Zeker als je in het gezelschap bent van kinderen; ze hebben ruime kamers en een zeer uitgebreide menukaart met echt voor ieder wat wils. Verder ligt het in een rustige wijk met aan de andere kant van de straat een 7-11 en een markt met allerlei vers fruit. Thewes pier, om op de Chao Phrayao express te stappen voor vervoer naar andere delen van de stad, is vlakbij. Wij hebben er een goede tijd gehad!


Shanti lodge achter de bomen

De fietsen en bagage mogen we laten staan tot aan het einde van de middag, als we naar het station gaan. Als eerste op onze lijst vandaag staat een bezoekje aan de dierentuin. Uiteraard vooral voor Huub, ben je op pad in Bangkok zonder kinderen zou ik de dierentuin niet heel snel bezoeken.

Gelukkig is Bangkok Zoo op loopafstand. Entreeprijzen zijn aangenaam, gelukkig ver onder de Nederlandse norm voor dit soort uitjes. De dierentuin valt me erg mee. Ik was een beetje bang dat men het hier niet zo nauw zou nemen met de ruimte en comfort van de dieren, maar het is gelukkig niet erger dan de dierentuinen die ik in Europa heb gezien. Ook prettig dat alle uitleg niet alleen in het Thai is, maar ook in het Engels. Bovendien staat met symbooltjes leuk aangegeven wat de dieren eten, waar ze leven en wanneer ze actief zijn. Erg leuk voor kinderen.




De dierentuin heeft ook een olifantenshow maar die ziet er best fout uit en we weten Huub er van te overtuigen dat er leukere dingen zijn in het park dan de olifanten. Een van die dingen is het voeren van de nijlpaarden wat de kinderen mogen doen. Erg simpel: je klopt met de groente die je hebt uitgezocht op de onderlip van het beest en de grote muil gaat open. Daarin drop je het eten en klaar. Huub vindt het prachtig!

Na een lunch met rijst en pompoenprutje maken we nog een laatste rondje over de dierentuin en zien nog twee witte tijgers en veel kleurrijke ara's en papegaaien. Natuurlijk hebben ze hier veel inheemse dieren, de slangen en katachtigen komen voornamelijk uit Thailand zelf.




Het is nog te vroeg om al naar het station te gaan en we besluiten nog een tochtje over de rivier te maken met de taxi. Gewoon ergens eraf springen en daar drinken we dan iets aan het water. Zo belanden we weer in het levendige en erg drukke Chinatown, heel interessant allemaal maar nu net iets te druk om lekker door te kunnen slenteren. Daarom houden we het na één blokje om voor gezien en gaan met een drankje aan de kade zitten. Bootjes en skyline kijken.

Ongeveer half 4 nemen we de boot terug naar het guesthouse om onze spullen te halen. Het laatste stukje lopen we over de markt en nemen nog wat rijpe mango's mee die we voor vertrek opeten. Een van de dingen die ik ga missen als ik Thailand vertalen heb zijn dit soort mango's.


Chao Phraya express, oftewel de watertaxi

De fietstocht naar het station, slechts 5 kilometer, levert -uiteraard- nog een klein probleempje op. Zoals we al eerder gezien hebben zijn in Bangkok is op veel van de grote wegen éénrichtingsverkeer van toepassing. Helaas zie je dat niet op de kaart en kom je er dus achter op een moment dat je net de andere kant op wilt. Met een blokje om is dat wel weer op te lossen, maar een logische route wordt het zo niet.

Na wat navragen weten we wat we met de fietsen aanmoeten, aan het begin van het perron betalen en daarna afgeven bij de bagagewagon. Alle tassen moeten gewoon mee de trein in wat natuurlijk wel voor extra gesleep zorgt, maar het is wel prettig de spullen bij de hand te hebben.
Angelique haalt driemaal fried rice bij een take-away en gewapend met deze avondmaaltijd zoeken we onze plek in de trein.




We zitten een beetje verspreid in de trein, maar dankzij een meewerkende buurman wordt dit snel opgelost. Met een vertraging van slechts een kwartier rijden we station Bangkok uit op weg naar het zuiden. Rond 7 uur vragen we of Huub zijn bed uitgeklapt kan worden en stoppen hem er in. Natuurlijk slaapt hij dan niet direct, maar ligt er maar alvast in. Wij lezen nog wat als voorbereiding op de komende dagen, de laatste twee weken hebben we niet heel erg goed voorbereid en bewust een beetje open gelaten. We zullen dat de komende dagen eens mooi invullen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten