vrijdag 14 december 2012

De grotten van Chiang Dao (14-12-2012)


Vandaag rustdag in Chiang Dao. Niet dat we nou al zulke enorme inspanningen hebben gedaan, maar hier een extra dagje doorbrengen is nou eenmaal erg aangenaam, en dat is toch uiteindelijk waar het om gaat.

Na het ontbijt op het terras van het parkje gaan we op pad om een wandeling te maken die ons uiteindelijk bij de grotten van Chiang Dao moet brengen. Deze grotten zijn waar Chiang Dao bekend om is, voor de rest is het een beetje bedrijvigheid op de kruising van twee wegen. Waar wij overigens 6km ten westen van zitten.

De wandeling is ruim 4km en voert door dichte tropisch aandoende begroeiing erg steil een berg op. Pad is erg smal en af en toe moeten we terug omdat we op dood spoor zitten. Gelukkig is de begroeiing niet zo dik dat de GPS zijn satellieten niet meer kan zien, we komen dus telkens vrij eenvoudig weer terug op het punt waar het fout ging. Toch wel spannend, en voor alledrie erg leuk. Huub gaat uiteraard voorop, als een volleerd gids vertelt hij het een en ander over de rotsen en de takken.



Na drie kwartier zitten we op het hoogste punt, helaas geen uitzicht want ook hier is de begroeiing erg dicht. We dalen een half uurtje af en eindigen op een tempelcomplex waar de grot deel van uitmaakt. Veel kraampjes, er wordt traditiegetrouw weer van alles verkocht, en restaurantjes zijn om deze toeristische trekpleister ontstaan. Het bezoek aan de grot is aardig, met vooral spectaculair geƫrodeerde kalksteen vormen. Aan het eind van de tunnel is een klein boeddhistisch altaartje, meer is er eigenlijk niet te zien.



Terug buiten lunchen we met de gebruikelijke fried noedels en rijst voor Huub en wandelen terug naar het park. Huub en Angelique gaan onmiddellijk zwemmen, ik kijk er wat naar en doe even een power nap. Die slaat goed aan, na een papaja gegeten te hebben besluit ik mijn hardloopschoenen eens te zoeken en loop een kilometer of 13. Warm, geen meter vlak, weinig gelopen de laatste tijd dus het gaat zeker niet te hard. Om eerlijk te zijn heb ik best afgezien!

Even douchen en dan is het alweer bijna donker dus we zoeken het restaurant op waar Angelique friet op de kaart (Europese eigenaar...) ontdekt. Huub wil dat ook wel, ik hou het maar bij Thais. Paar spelletjes 'pesten', daarna goed gegeten.


Papaja eten voor de bungalow


De dag wordt afgesloten met een verhaaltje voorlezen voor Huub en de standaard avond invulling. Op naar morgen, we gaan weer fietsen!

2 opmerkingen:

  1. Als de resterende weken net zo verlopen als dat wij tot nu toe hebben meegekregen via jullie blog, dan kunnen we niet meer zijn dan stinkend jaloers. Geniet er met volle teugen van de komende tijd, we hebben het idee dat dat wel snor zit. Ik ga morgenochtend ook mountainbiken: Ronde vh Waasland, start te Moerbeke-Waes. Mss niet precies hetzelfde maar wel mee lekkere Belgse Trappisten ipv Thais schotelwater :-)
    Vele groeten van je broertje, Astrid, Niels, Tessie en Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke dag en zo'n schattig huisje waar jullie overnachten!
    13km lopen toe maar, dat is actief zeg!!!

    BeantwoordenVerwijderen