zondag 9 december 2012

De eerste meters op de fiets (09-12-2012)


Na een nacht van 13 (!) uur om 10u ontbeten op het terras van het guesthouse. Pancake, yoghurt, muesli, toast, etc. Heerlijk relaxed begin van de dag en van de reis. We besluiten eerst de fietsdozen maar eens open te maken, zo te zien aan de verpakkingen is er niet erg zachtjes mee omgegaan. Het dikke karton is op verschillende plekken gescheurd en de hoeken zijn flink verfrommeld.




Gelukkig blijken onze fietsen er ongeschonden uit te komen. Al blijft het een raadsel hoe goed afgestelde remmen volledig ontstemd uit zo'n doos komen... Heel handig ben ik niet, maar een uurtje later remt de fiets weer als een Fyra!

Voor ons bezoek aan het olifantenpark over een paar dagen moeten we nog even iets regelen en betalen op een kantoortje in de oude stad. Dit is natuurlijk een leuk tripje om de fietsen uit te proberen. Dwars door allerlei kleine straatjes trappen we de eerste kilometers weg. We hebben al gemerkt dat Huub -ook zonder fiets- behoorlijk wat aandacht trekt, nu hij op de follow me tandem zit is het af en toe een gekkenhuis. Er wordt gegild, gezwaaid en gelachen. Huub wordt er niet wakker of koud van, behalve als hij aangeraakt wordt, dan wordt ie opeens erg snel verlegen.




De formaliteiten op het kantoortje zijn snel geregeld. Het heeft wat moeite gekost maar we hebben nu een kopietje van een handgetekende kaart hoe we het park kunnen vinden. Iedereen boekt dit inclusief transfer, wij komen er nagenoeg langs met de fiets op onze reis en willen er op eigen gelegenheid heen gaan. Maar goed, blijkbaar heeft nooit iemand gevraagd waar het is, een GPS locatie hadden ze niet en een kaart van het gebied met voldoende detail is er ook niet. Gelukkig voor ons is er iemand gevonden die de situatie daar kent en dit op papier heeft weten zetten. Voor het geval het niet lukt krijgen we ook een telefoonnummer van iemand op het park. De aardige vrouw zegt er direct bij dat er vrijwel nooit bereik is...

We zijn nu vlakbij de grootste tempel van Chiang Mai, de Wat Singh, en parkeren hier dus even de fietsen. Mooi tempelcomplex met veel gouden beelden en een grote stupa waar Angelique en ik een rondje maken. Huub vindt dat te weinig en maakt er drie van.




We maken nog een rondje over het tempelcomplex en komen nog een opmerkelijk tafereel tegen. Aan de achterkant van de stupa is een soort handbediend kabelbaantje met daarin een koker en een kantelmechanisme. Je kunt een bekertje gewijd water kopen en dat in de koker laten lopen waarna je vervolgens met een lier de koker naar de bovenkant van de stup kunt transporteren. Bovenaan kiept de koker om en loopt het water over de stupa.

Gister in de taxi hebben we ook een speeltuintje gespot en zien op de kaart dat we daar vlakbij zijn. Met wat geslinger door de oude stad zijn we er inderdaad binnen een paar minuutjes. Beetje krakkemikkig is het wel, maar het is in een mooi parkje waar ook veel mensen aan het hardlopen zijn.
Na een poosje begint het echt te schemeren en omdat we op een fiets zonder licht terug moeten besluiten we -volgens Huub- veel te snel alweer om te gaan. Maar het wordt hier erg snel donker, we finishen dan ook in het donker met alleen het licht van de GPS als baken.

's Avonds, na het eten op de zaterdagmarkt, besluit Angelique een fish therapy te nemen. Een aangename ervaring, lekker lauwwarm water en kriebelende vissen aan je voeten. Huub en ik moesten foto´s maken...


Fish therapy

Genoten van de eerste kennismaking met Chiang Mai vandaag, en de eerste 10 fietskilometers zijn gemaakt!

2 opmerkingen:

  1. Hoi Angelique, Mark en Huub:

    Misschien hebben jullie wel Longan gekocht op de markt o.d., maar wat Huub in zijn handen heeft is een Mangosteen. (Zie wikipedia)
    Voor de rest gaat het jullie goed af lees ik. Houden zo.

    Groetjes...Frans en Nina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Frans en Nina,

      Goed gezien, ik heb m'n tekst ook aangepast.
      Meende dat deze vrucht met een binnenste wat een beetje lijkt op een verzameling lychees, longan heet. Inmiddels heb ik op wikipedia de verschillen gezien. Nee, longans hebben we dus nog niet gespot.

      Dank voor de aanwijzing en groetjes!

      Verwijderen