zondag 9 december 2012

Aankomst in Chiang Mai (08-12-2012)


Met ruim een uur vertraging verlaten we de slurf en begeeft de 474 zich op weg naar de startbaan. Voordat we hier op mogen worden de vleugels nog zorgvuldig ontdaan van ijs en sneeuwprut. Dat duurt ook nog wel een kwartier, maar ik heb toch liever dat ze dat maar zorgvuldig doen.

De rest is peanuts. Al snel blijkt het vliegtuig voorzien te zijn van een paar leuke snufjes. Zo heeft iedereen een schermpje voor zich waarop een ruim aanbod van films, spelletjes en muziek beschikbaar is. Huub amuseert zich er kostelijk mee. En wij ook.

Zo rond een uur of 8 starten we de lobby om Huub aan het slapen te krijgen, anderhalf uur later is het zover: hij slaapt!



Ik doe mijn ogen af en toe wel dicht, maar veel slapen is er niet bij. Lezen, muziek luisteren en eigenlijk schiet hiermee de tijd best op. Om 6u 's ochtends krijg ik alweer een portie fried rice met roggebrood geserveerd. Dat krijg je ervan wanneer je als Hollander een vegetarische maaltijd besteld bij China Airlines!


Een uur later gestart, geen meewind of shortcuts gemaakt, dus landen we ook een uur later. Het vliegveld van Bangkok is enorm, nadat we al een tijd van loopband op loopband zijn gestapt staat er aangegeven dat de Chiang Mai transfer nog 550m is. Gigantisch!


Bij de immigratie proberen we de vriendelijke Thai uit te leggen wat we met ons visum van plan zijn (nu een visumvrije entree, later activeren) en hij lacht mierzoet en toeschietelijk. Maar schudt wel 'nee' op ons verzoek zodat we over 2 maanden toch even Birma in zullen moeten voor een verlenging. Nou ja, een luxeprobleem.

De binnenlandse vlucht naar Chiang Mai verloopt mooi op tijd en voor we het weten staan we onze tassen en fietsdozen van de bagageband te tillen in de aankomsthal. Erg rustig hier, allemaal een stuk overzichtelijker dan in Bangkok. We wisselen wat geld, want de fietsen in elkaar zetten op het vliegveld terwijl ik net een nacht zonder slaap achter de rug heb zie ik niet zitten. We hebben een grote taxi. nodig...

Rode sõrng-thãa-ou

We vinden een typisch Thais vervoersmiddel: een soort van rode overdekte pickup waar ongeveer 8 mensen in kunnen. Samen met onze dozen passen we er mooi in, Huub vond het prachtig om in zo'n ding zonder deur te zitten.

Om half 12 zet ie ons af voor het Baan Kaew Guesthouse waar we vriendelijk worden ontvangen en een kamer op de begane grond krijgen. Ideaal, loop je zo de tuin in en op het terras voor de deur kunnen we (morgen) de fietsen monteren.

Pad volgen en je komt bij kamer 105

Even rusten, niet slapen om ritme op te doen, douchen en thee drinken onder een palmboom in de tuin. Schitterend weer, 28 graden en uiteraard strakblauwe lucht!

Aan het eind van de middag steken we nog even de weg over naar de Wat Chai Mongkon, een van de oudste tempeltjes van Chiang Mai. Ligt ook heel mooi aan de rivier, en staat niet in de Lonely Planet waardoor er niet veel toeristen te bekennen zijn. We steken een wierookje en een kaarsje aan, even werken aan ons karma.

Er komen hier veel Thai aangelopen met een emmertje of zakje waarin een visje of kikker zit. Daarmee lopen ze voorzichtig naar de rivier en laten het diertje vrij. We vermoeden een link met het Boeddhisme maar weten het niet zeker. Navraag leert dat men hiermee een dagelijkse goede daad doet, een levend wezen de vrijheid schenken levert bonuspunten op. Een levend wezen vangen en in de zak steken zal dan vast slecht zijn voor je saldo.

Aan het eind van de middag lopen we naar de zaterdagmarkt, die dagelijks wordt gehouden. Een typisch Aziatische markt, druk en vol met precies die spullen die we niet nodig hebben. Langs de rand van deze bedrijvigheid zitten allerlei leuke restaurantjes waarvan we er eentje uitkiezen en een goede Thaise maaltijd krijgen.

Vooral dat verse mangosap...


Voldaan maar vooral erg moe sluiten we de dag af, bij een poging dit verhaal af te maken val ik in slaap achter de computer. Bedtijd!

1 opmerking:

  1. Leuk om te lezen. Fijn om op sneeuw dag naar warmere oorden te vertrekken. Dank nog voor de attentie die op kantoor lag te wachten, Angelique.
    Mooie reis verder!
    Groetjes Maudy

    BeantwoordenVerwijderen