dinsdag 18 december 2012

Chiang Dao Hill Resort – Fang hot springs (16-12-2012)


Na een rustige nacht zijn we tegen 8u uit bed en melden ons een half uurtje later bij het restaurant voor ontbijt. Net als gisteren is de ruime eetgelegenheid helemaal leeg, de paar gasten die in dit behoorlijk grote resort zaten zijn niet te bekennen. De man uit het restaurant lijkt het allemaal niet uit te maken, hij brengt menukaarten en doet alsof het erg druk is.

De immense menukaart is trouwens een bijzondere verzameling gerechten; we vermoeden dat deze plek populair is bij Chinezen want er staan behoorlijk wat Chinese gerechten op. Ook leuk vertaald trouwens, want alle theesoorten zijn vertaald als 'juices'. Waarmee je dus venkelsap, zwart sap of bijvoorbeeld jasmijnsap kunt bestellen. Klinkt goed...

De toast die gebracht wordt is van het soort waar we er zo'n 20 van op zouden kunnen, zo dun en klein. Met nog een extra portie houden we het maar op 3 toast en zadelen onze fietsen.
De eerste 8 kilometer gaan direct serieus bergop. Voelde het in de schaduw met 16 graden eerst nog wat frisjes, na een paar honderd meter fietsen is dat wel over.


Eerste ijsje in Thailand


We rijden nog steeds over de 107, de grote weg. Maar vandaag is zondag en dat lijkt gunstig voor de hoeveelheid verkeer. Best rustig op de weg.
Op het hoogste punt houden we een fruitpauze aan Boeddha's voeten, vrijwel iedere auto die passeert claxonneert naar het grote beeld.

Vanaf hier tot Ban Aie gaat voornamelijk naar beneden en dat voelt prima. In Ban Aie nemen we een rustig boerenweggetje parallel aan de 107 en passeren wat slaperige dorpjes. We verlaten dit weggetje in Chai Prakarn en nemen een lunch in dit bedrijvige stadje. Ook al is het zondag, veel winkeltjes en werkplaatsen lijken toch open.


Papajabomen


Een paar dagen geleden was ons oog gevallen op de hot springs in het Dhoi Pha Hompok National Park bij Fang, maar omdat we vandaag maximaal 50km willen fietsen hadden we die geschrapt. Maar goed, het gaat vlot en we ontdekken op de kaart een klein weggetje wat er min of meer naar toe slingert, kunnen we de 107 verlaten voor het irritant druk wordt in de bebouwing van Fang en eindigen we toch bij de hot springs.

We slaan nog wat water en bananen in en zoeken de afslag de heuvels in. Een deel van de route staat op de GPS en een deel staat op de kaart waardoor we af en toe moeten stoppen om te checken of het klopt. Zo krijgen we het wel voor elkaar om foutloos vlak voor de hot springs te arriveren. Laatste deel van de route voert over een heel mooi onverhard pad door de rijstvelden, waar volop nieuwe plantjes in de grond worden gestopt en bedekt met stro.




Een kilometer voor de hot springs treffen we accommodatie, eigenlijk beetje ongezellig modern resort (bij een resort moet je hier vaak niet te veel voorstellen, deze heeft bijvoorbeeld 8 bungalows en behalve een restaurant en een vijver met fontein geen faciliteiten) en besluiten dat het met 60km op de teller wel mooi is geweest. Morgenochtend rijden we dat laatste stukje bergop wel en hopelijk kunnen we dan genieten van een bad in een van de natuurlijke bronnen! Er schijnen allerlei voorzieningen te zijn.

Nu hebben we dus mooi even de tijd om nog even in de zon te zitten en wat te drinken, wat dingen te wassen en een paar uurtjes te relaxen. Net op het moment dat we besluiten het restaurant op te zoeken voor wat eten, trekt de beheerder alle rolluiken dicht en lijkt het er op dat we naar onze maaltijd kunnen fluiten. Gelukkig heeft ze wel een alternatief, neemt de bestelling op en verdwijnt op een brommertje. Na een paar potjes kaarten staat ze opeens terug met een aantal verpakte maaltijden en wat fruit. Ze knikt nog wat en verdwijnt weer op de brommer. Vreemde situatie...


Ons onderkomen voor vannacht


Met de gebruikelijke dagafsluiting eindigt weer een mooie fietsdag, hopelijk morgen nog zo één!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten