dinsdag 5 februari 2013

Phuket - Koh Yao Yai (05-02-2013)


Geslapen als een blok in de hotelkamer met airco, ook wel weer eens lekker na nachten met alleen een krakkemikkige ventilator. Snel een ontbijt naar binnen want de boot naar Koh Yao Yai vertrekt om half 9 van de pier aan de andere kant van de stad.

Netjes op tijd ingescheept en plaats genomen in de kajuit op het bovendek. De oude ferry wordt volgeladen met allerlei goederen, de meest opvallende passagiers zijn koeien die aan een touw op het achterdek staan. Netjes op tijd ingescheept en plaats genomen in de kajuit op het bovendek. De oude ferry wordt volgeladen met allerlei goederen, de meest opvallende passagiers zijn koeien die aan een touw op het achterdek staan
Iets voor half 9 gaan de deuren van de boot dicht en wordt de airco in de stand 'vriezen' gezet. We verlaten de haven van Phuket die vol ligt met decadente speedboten en aftandse vissersboten. Verderop aan de kust zijn duidelijk allerlei resorts en hotels te zien die tegen de heuvels zijn aangebouwd. Ongetwijfeld met prachtige uitzichten op de zee en met flinke prijzen per nacht.

Een uur later duwen we de fietsen van boord en stoppen aan het eind van de pier voor een bakje koffie en een fris. We bestuderen de kaart en trekken de conclusie dat het moeilijk wordt te verdwalen op een eiland met maar één doorgaande weg. Deze weg, van het zuidelijkste puntje (waar wij aangekomen zijn) naar het noordelijkste punt waar ferries vertrekken in andere richtingen, is zo'n 20 kilometer lang. Laten we zeggen dat het eiland qua oppervlakte vergelijkbaar is met Vlieland.


Vissersbootjes wachten op hoog water

We kopen wat fruit, mango's en lychees dit keer, wat we opeten onder de pier van een vissersdorpje. Het krioelt er van de kleine krabbetjes. maar zodra je een voet verzet schieten ze onder het zand. Het is een heel mooi en rustig eiland, er rijden wel een paar auto's maar daar hebben we totaal geen last van. Ook loopt de weg vrijwel vlak, hadden we ook niet verwacht aangezien de skyline van het eiland nogal wat heuvels vertoont. Kortom: het is erg prettig fietsen op dit eiland.

Een paar kilometer voor het Thiwson Beach Resort, waar we verwacht worden, zien we een leuk restaurantje. Toevallig is het net lunchtijd dus bestellen we een lekkere Thaise maaltijd. Ook hier lopen weer jonge katjes (daar hebben ze er genoeg van in Thailand) waar Huub niet vandaan te krijgen is.


De laatste kilometers fietst Huub graag zelf

In het resort aangekomen probeert de sluwe eigenaar ons eerst in een familie bungalow van 2000 Baht te stoppen. Daar trappen we mooi niet in, het lijkt wel een villa en dat is niet wat we zoeken. Opeens, uit het niets, herinnert hij zich dat ie ook nog één goedkopere bungalow vrij heeft. Jaja... Dat ziet er beter uit, heeft weliswaar geen airco maar kost 'slechts' 800 Baht. Voor het zuiden van Thailand, waar alles toch een stuk duurder is aangezien er veel meer toeristen komen, geen slechte prijs.

We droppen de bagage in het bungalowtje en zoeken het strand op. Ongelofelijk lekker water hier, ik denk dat het wel 30 graden is, alsof je in bad stapt. Huub zijn oor mag nog steeds niet nat worden met die hechtingen, maar dat verbod wordt een paar keer flink overtreden. Nou ja, we denken maar dat dit zoute water ontsmettend werkt. Het lukt gewoon niet een kind van 4 in een zee met lekkere golven, wijs te maken dat zijn oor niet nat mag worden.
Na nog wat spelen in het zand, nog een keer zwemmen, nog wat spelen in het zand zoeken we de bungalow op. Grappig dat die is voorzien van een buitendouche, dat geeft wel een exotisch gevoel.

Terwijl Angelique en Huub douchen doe ik nog wat inkopen in een supermarktje een paar kilometer verderop. Vooral drinkwater heb je hier niet snel te veel, het is de laatste dagen echt warm!
De dag wordt besloten met een maaltijd in het restaurant van het resort, wel goed maar eigenlijk flink aan de prijs. Zal wel bij een resort horen, vrees ik.
We leggen Huub op bed en nemen plaats op de veranda voor wat lezen en schrijven. Net besloten er hier nog een dagje aan vast te plakken. Echte strandmensen zijn we niet, maar ik heb al een mooi fietsrondje gezien...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten