dinsdag 12 februari 2013

Koh Jum, rustag 2 (12-02-2013)


Rustig opgestaan vanochtend, geen enkele reden tot haast op de laatste echte vakantiedag, de laatste dag morgen zal voornamelijk opgaan aan reizen en wachten en al hoort dat natuurlijk wel bij zo'n vakantie, het gevoel van 'naar huis' zal dan toch overheersen.

Rond kwart over 8 melden we ons bij het ontbijt en na de gebruikelijke gerechten slenteren we terug naar de hut. Angelique doet nog wat was en ik plak de achterband nogmaals. Het was een echte snakebite, dus met twee gaatjes vlak bij elkaar. Het ene had ik geplakt, het andere had ik niet gezien of gehoord. Vanochtend lukt dat ook alleen met een bak water, maar het minuscule gaatje heeft er wel voor gezorgd dat de band vannacht vrijwel leeg gelopen is. Afijn, een kwartiertje later is het euvel verholpen.

Als de verplichte nummers zijn afgehandeld pakken we de zwemspullen en begeven ons naar het strand, het is nog niet heel warm maar dat maakt voor het zwemmen niet uit. Heerlijk in het water!
Huub wil nog wat snorkelen, maar het water is eigenlijk te hoog om de rotsen te kunnen vinden. Vanmiddag dan maar.
Terug op de kant ga ik met Huub een kunstwerk maken; we voeren een heleboel zand aan en boetseren dit tot een zeester. Al zeg ik het zelf: het resultaat mag er wezen. Helaas zijn er nog niet veel kunstliefhebbers op het strand om mee te genieten van ons werk.

Ruim 3 kilometer ten zuiden van ons resort ligt Baan Koh Jum, het toeristische centrum van dit eiland. Het ligt ook op het zuidelijkste puntje van het eiland, een leuk uitstapje om rond de middag naar toe te fietsen. Nog een kilometer zeer slecht keienpad maar dan gaat de weg gelukkig over in asfalt, en een paar kilometer later staan we aan het eind van het eiland. Er zijn een paar restaurantjes, een boetiek en nog wat supermarktjes. Allemaal erg kleinschalig, maar het ziet er sfeervol uit. Ook hier weer veel borden die de tsunami vluchtroute op het eiland aangeeft, en ook een plattegrond van de evacuatie mogelijkheden. Ook al lag hier niet het epicentrum van de tsunami, ze hebben er hier ook heel veel last van gehad.
We lunchen in een lokaal restaurantje met een uitgebreide menukaart. Fried rice voor Angelique en Huub, ik neem een gele curry. Om het weg te spoelen een citroensap. We zullen het missen als we terug in Nederland zijn.

Op de terugweg scoren we nog wat fruit en doen een poging om Huub zijn fietsje weg te geven. Het is niet de bedoeling dat deze nog meegaat naar Nederland. Ten eerste is de fiets eigenlijk al aan de kleine kant, ten tweede hebben we al een opvolger in de schuur staan en ten derde scheelt het een boel gewicht in het vliegtuig. Na een paar pogingen bij mensen die het niet goed snappen treffen we een vrouw bij een winkel die erg geïnteresseerd is. De fiets wordt ontmanteld, we maken nog een laatste foto en daar gaat ie. Huub heeft er geen enkele moeite mee, hij remt en zet hem tegen de winkel, geen last van sentimenten. Als dank krijgen we van de vrouw een flinke zak met mangostenen, toevallig Huub zijn favoriete fruit.
Het weer is vandaag onverwacht bewolkt, met veel wind. Donkere wolken drijven vanuit het oosten het eiland op en zodra we terug zijn bij de bungalow vallen de eerste druppels. Het hoost niet, maar het zijn wel dikke druppels. Uiteraard is nog wel een graad of 30, we gaan vast nog wel zwemmen, maar nu blijven we even lekker hangen op de veranda.

Inderdaad nog even gezwommen in de regen, niet koud maar als je even boven water bent koel je toch wel af. We houden het daarom kort en zoeken op tijd de douche op. De bedoeling is vandaag op tijd te eten zodat Huub op tijd in bed kan om alvast een beetje voor te slapen.

Het lijkt er op dat dit gaat lukken, we eten in een restaurantje vlakbij het resort waar we direct even van het draadloze netwerk gebruik kunnen maken. Lekker zoetzuur deze avond, een prima laatste avondmaal in Thailand.

We maken nog een kleine strandwandeling terug naar het resort, ruimen alvast een beetje op en hebben in ieder geval nog een laatste Chang op het terras gepland. Morgen zetten we de weg naar huis in, donderdagochtend rond half 10 staan we op Schiphol, dacht ik. Maar eerst nog een tijdje varen, fietsen, lopen en vliegen! 

4 opmerkingen:

 1. Dat zal dan wel even wennen zijn weer terug in het vooral koude Nederland. Heb erg genoten van je reisverslag en wens je een goede reis terug.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Michael, inderdaad bitterkoud hier. Gelukkig is de thuisreis goed verlopen en deed de kachel het nog toen we vanmiddag veilig thuiskwamen.
   Tot maandag en een goed weekend!

   Verwijderen
 2. Hallo buurtjes,

  Wat gaat de tijd snel he!! Voordat je het weet is het helaas alweer voorbij. Maar jullie kunnen terug kijken om een geweldig mooie reis. Alleen het lezen van de verhalen is al mooi en kun je mee genieten van al het moois dat jullie hebben gezien en meegemaakt.
  Wij wensen jullie een goed reis terug.

  Groeten van Erik & Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Erik en Brenda, dank voor de reactie. Thuisreis is goed verlopen en inmiddels zitten we weer heel wat dichter bij. Tot later en groetjes!

   Verwijderen