donderdag 7 februari 2013

Koh Yao Yai, rustdag 2 (07-02-2013)


Rustig opgestaan vanochtend. We hebben een tijdje getwijfeld om vandaag al naar Koh Lanta te vertrekken, maar het bevalt eigenlijk erg goed op dit rustige eiland en we hebben nog plannen genoeg om ons hier voorlopig niet te vervelen. Bovendien zitten we hier aan een mooi strand, hebben we een goede en niet al te dure bungalow (als je de prijzen ziet die her en der gevraagd worden...) en is dit resort rustig en klein met een sympathiek Thais opperhoofd.
Na het ontbijt is Huub niet te houden, er moet gekanood worden. Is natuurlijk ook best leuk, maar als papa (of mama) vind je een boekje lezen ook wel eens leuk. Maar om dat aan een vierjarige kleuter uit te leggen beginnen we vandaag maar niet aan. We pakken een kano, Huub voorop en ik achter in de boot en  peddelen de zee op. Gelukkig is die vandaag rustig en hoeven we niet bang te zijn dat we omslaan met alle ellende van dien. Het zijn ook stabiele hard plastic kano's die wel tegen een stootje kunnen.

Huub is dol op kanoën, hij maakt de touwen los, weer vast, weer los. Manoeuvreert ons vervolgens de denkbeeldige haven uit en navigeert naar een vissersbootje wat een paar 100 meter verderop voor anker ligt. Sinds we de eerste keer in Thailand op een boot hebben gezeten is Huub erg geïnteresseerd in alles wat met touwen en knopen leggen te maken heeft. Inmiddels kan hij ook al veters strikken, ik heb het één keer voorgedaan en hij legt nu overal strikken in.


Moskee op het Islamitische Koh Yao Yai

Als we terug bij het strand zijn spelen en zwemmen we nog een tijdje met en rond de kano voordat we hem terug de kant op trekken en ons klaarmaken voor een fietstochtje van 20 kilometer om het noordelijke deel van Koh Yao Yai.

Na een kilometer of 10 komen langs een mooi strandje waar we vrijwel alleen zijn. Helaas is het water te laag om lekker te kunnen zwemmen, maar even afkoelen en in het zand spelen is natuurlijk geen probleem. Aan het strand is ook een kraampje waar een Thaise dame eten verkoopt. Ze heeft 3 dingen: papajasalade, kleefrijst en gebakken kippenpoten. Onze lunch smaakt dus prima.


Ploeteren op het stenige pad langs de kust

Nog even in het zand spelen en dan beginnen we aan de 2e helft van het rondje. De eerste 4 kilometer daarvan zijn onverhard en lopen over een erg slechte dirt road. Heel steile stukken met losse keien afgewisseld met wat los zand en grind. Gelukkig is 4 kilometer niet zo ver en komt de verharde weg weer snel in zicht. Dit stuk hebben we eerder gefietst, mooi golvend en al snel krijgen we terug zicht op zee en palmbomen. Nog even wat fruit kopen, een paar goed rijpe mango's en een ananas dit keer.

Terug bij de bungalow werken we eerst de ananas weg en rusten even uit van het fietstochtje. Het is pas 3 uur en het water is nog iets te laag voor deel 2 van de kanotocht. Ook Angelique gaat nog een half uurtje met Huub de zee op, maar het is iets gemakkelijker met wat hoger water.

We gaan daarom even rustig in de tuin zitten van het resort. Even het dagboek bijwerken (Angelique) en alvast een stukje weblog schrijven. Huub loopt wat op en neer tussen ons tafeltje en de kano's. Aan ons tafeltje is hij begonnen aan een kleurplaat maar heeft niet genoeg geduld om het af te ronden.
Kwart voor 5 gaat dan eindelijk de kano te water; kapitein Huub voorin die de lakens uitdeelt. Angelique volgt de bevelen op maar is wel wijs genoeg om bijtijds terug te keren aangezien er zeer donkere onweersluchten aan komen drijven. Het blijft gelukkig bij een paar donderslagen en bliksemflitsen in de verte, niet iets om voor uit het water te komen.

Rond half 6 snel even douchen en terug naar het restaurant voor een paar potjes kaarten en een Thaise maaltijd. We hebben nog een paar rijpe mango's op voorraad en maken daar een toetje van, niks mis mee!


Onze bungalow

Tenslotte nog een laatste avondje op de veranda van ons bungalowtje op Koh Yao Yai, was erg goed hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten