zaterdag 9 februari 2013

Koh Lanta, rustdag (09-02-2013)


Rond een uur of 7 meldt Huub dat ie wakker is. Geeneens zo'n slechte score, we blijven nog even wat liggen totdat Huub en ik om half 8 naar de andere kant van de straat lopen waar een French Bakery zit. Tja, je bent in een toeristisch centrum, dus alles is mogelijk. We nemen wat pain integral en een pain au chocolat en ontbijten lekker voor de bungalow.

We doen nog een uurtje rustig aan, lezen nog wat en Huub trekt z'n speelgoedtas nog eens open en gaat een vlieger maken. Ik lees nog wat mail en rond half 10 besluiten we op de fiets te stappen om naar Lanta Old Town te gaan aan de andere kant van het eiland. Dit was het eerste dorpje op het eiland en er zijn onder andere houten pakhuizen te zien van meer dan 100 jaar oud.

Om er te komen moeten we het eiland oversteken, en dat houdt natuurlijk in dat we een heuvel over moeten. Nou zien die er heel dreigend uit, maar de weg slingert er beschaafd doorheen zodat we kunnen stellen dat we wel voor hetere vuren gestaan hebben. Aan de oostkant zijn geen stranden, maar voornamelijk mangrovebossen. Dus ook geen toeristische voorzieningen, je ziet hier echt een heel mooi (veel mooier!) stukje Koh Lanta.


Mooi geschilde ananas

Behalve de houten huisjes heeft het dorpje veel toeristische winkeltjes met handwerk, tassen, kleding, zeg maar de gebruikelijke prullaria. Toevallig heeft Angelique nog een rokje en een tas nodig, dat komt even mooi uit! We scoren nog een ananas en lopen de pier op en af om wat te kijken naar de vele vissersboten. Naast de professionele visserij kun je hier als toerist ook een vistochtje boeken, als je eens iets anders wilt vangen dan thuis.

Er wonen hier veel mensen van Chinese komaf en aangezien het vandaag Chinees nieuwjaar is vliegt er regelmatig een duizendklapper door de straatjes. Bij het Chinese tempeltje steken veel mensen wierook aan, dat maakt in ieder geval niet zo veel herrie. Verder merken we niets van de viering van het nieuwe jaar, we waren door iemand erop gewezen dat het wel eens groot feest zou kunnen zijn, dus niet.


Chinees tempeltje

Als we het gezien hebben in het dorpje zoeken we de fiets terug op om langs een andere weg terug te rijden. Als het goed is komen we langs een restaurant met een mooi uitzicht over de zee aan de oostkust van het eiland, met daarin verschillende kleine eilandjes. Dat restaurant vinden we inderdaad, en we hebben een prachtig plekje met een fantastisch uitzicht. De lunch hier smaakt dan ook uitstekend.

Deze weg is trouwens wel wat lastiger dan de heenweg, met een drietal forse haarspeldbochten zitten we in no time een flink stuk boven zeeniveau. Om het voor onszelf aantrekkelijker te maken besluiten we een onverharde weg te nemen die heel mooi door de rubberplantages slingert, hiermee vermijden we ook de weg langs de westkust met alle cafés, brommers, herrie en resorts. Je komt hier geen toerist tegen.


Fietsen tussen de rubberbomen

Na bijna 25 kilometer zijn we terug bij de bungalow en rusten wat uit en nemen een koud drankje. Als we hersteld zijn en de hitte toch wel serieus om afkoeling vraagt, pakken we onze zwemspullen en lopen naar het strand. Huub heeft mensen zien snorkelen en wil dat ook graag eens proberen. Dat kan, we regelen ergens een snorkelsetje voor kinderen en daar gaat ie. Eigenlijk mocht zijn oor pas vanaf morgen onder water, maar de wond is dicht en de hechtingen zijn er netjes uitgekomen. Van ons krijgt hij nu groen licht, en anders wordt het ook nat want Huub verbieden te springen in het water lukt echt niet.

Het water is weer echt fantastisch van temperatuur. Ik kan er wel uren inzitten, gewoon een beetje in het zand met het water tot net over de schouders. Je koelt lekker af, maar niet zo ver dat je het koud krijgt.
Nu moeten we Huub ook assisteren bij het snorkelen, wat hier best leuk is omdat er rond wat rotsen regelmatig kleine visjes opduiken. Blauw met zwarte kleintjes, of iets grotere zebravisjes. Dat is natuurlijk erg spectaculair als die voorbij je duikbril komen zwemmen.

We willen nog graag een mooie zonsondergang zien aan het strand en besluiten daarom bij een strandtent te gaan eten met uitzicht over het water. Helaas zakt er wat lage bewolking tussen ons en de horizon dus die zonsondergang is er wel maar we zien hem niet. Gelukkig hebben we heerlijk eten en is die zonsondergang snel vergeten.


Verse kokosnoot (ziet er lekkerder uit dan het is...)

Na terugkomst in het huisje even snel douchen, Huub op bed en wij op het terras. Nog één avondje genieten van Koh Lanta!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten